The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Waterwaardes

3 Posts
2 Users
0 Likes
2,277 Views
Lisa
 Lisa
(@lisa)
Active Member
Joined: 21 years ago
Posts: 12
Topic starter  

3 maanden geleden hebben mijn ouders een nieuwe vijver laten aanleggen. Zit veel beplanting in en een aantal Goudwindes en Shubunkins. Geen filter, pomp of waterverversing en dat zal in de toekomst ook niet gebeuren. Het water is vanaf vrij in het begin al mooi helder, enkel beetje bruin gekleurd door een stukje turfrand. Van de week heb ik hun waterwaardes eens getest en kwam op het volgende uit:
PH 8, KH 4, GH 6.
KH en GH is te laag, is het echt nodig om die op te krikken omdat je dan ook zit met PH die daardoor omhoog zal gaan? De vissen en de beplanting doen het prima.


   
Quote
henri ringer
(@henri-ringer)
Reputable Member
Joined: 25 years ago
Posts: 270
 

De KH verhogen betekent niet dat de pH ook omhhoog gaat. In tegendeel. Soms is een KH verhoging de beste manier om de pH omlaag te brengen. Gebruik voor KH regeling liefst producten die traag werken en in oplossing gaan naargelang wat het ecosysteem nodig heeft.

M.v.g.

Henri


   
ReplyQuote
Lisa
 Lisa
(@lisa)
Active Member
Joined: 21 years ago
Posts: 12
Topic starter  

Oh zeker ooit eens verkeerd in mijn hoofd opgeslagen dan :rolleyes: Maar goed, ze zijn nu met vakantie en volgende week gaan wij, dus tegen de tijd dat wij terug zijn zullen we het water maar weer eens opnieuw testen en dan vraag ik het wel weer 😀


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.