The Pond Library

Vraag en Antwoord

Draadalgen op zuurs...
 
Notifications
Clear all
Draadalgen op zuurstofplanten

2 Posts
2 Users
0 Likes
3,360 Views
Dieter77
(@dieter77)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Hallo,

ik heb sinds vorig jaar een siervijver (+/- 8 kuub, upflow plantenfilter van +/- 1 kuub)) in mijn voortuin. Er zitten zo'n 30 kleine vissen in ('aquariumformaat')

Het water blijft goed helder, maar de draadalgen tieren welig. Ik heb me laten vertellen dat die draadalgen het eerste jaar niet abnormaal zijn. Maar wat ik me wel afvraag: als de zuurstofplanten in het water staan om de voedingsstoffen voor de algen uit het water te halen, hoe komt het dat dan juist op die planten de grootste hoeveelheid algen te vinden is ??

Mvg

Dieter


   
Quote
mathenpeggy
(@mathenpeggy)
Trusted Member
Joined: 13 years ago
Posts: 92
 

zuurstof planten zijn directe concurenten van de draadalg en gaan dus een strijd aan met elkaar, draadalgen scheiden ook een stof uit waardoor zuurstof planten minder groeien.

je kunt het beste de draad alg zoveel mogelijk handmatig verwijderen om de zuurstof planten meer kans te geven, als hier eenmaal goede groei in zit komt het meestal wel goed


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.