The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
kroos

4 Posts
4 Users
0 Likes
3,008 Views
arnodekkers@tis
(@arnodekkerstis)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 52
Topic starter  

Hallo,
Ik wil graag kroos in mijn vijver hebben, maar dat eten de vissen elke keer op.
Wat voor kroos is er, dat de vissen niet opeten. Ik heb enkele grotere goudvissen en 3 kleinere koi in mijn vijver zitten. Er drijven 2 grotere krabbescheer en 1 waterhyacinth op het water Verder heb ik waterlelie en 1 kaapse waterlelie in de vijver. Ook verschillende andere waterplanten, maar die heb ik tegen de waterrand staan. Ik heb nog best veel wateroppervlak over. (in verhouding).
Ik heb verder nog een vraag: Ik heb een anemopsis californica ,waterplant, in een mandje staan en die heeft een lange stengel, die steeds langer wordt. Om de 30 cm. heeft hij bladeren met daaronder wortels. Wat moet ik hiermee doen. Kan ik de bladeren met wortels afknippen en in de grond zetten. De plant moet witte bloemen krijgen, maar heeft alleen bladeren.
Groetjes,
Arno


   
Quote
Hagar
(@hagar)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 78
 

Vissen + kroos = geen kroos meer.....

Niets aan te doen, of je moet uitsluitend roofvissen in je vijver houden


   
ReplyQuote
DNNS
 DNNS
(@dnns)
Honorable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 583
 

Hoi Arno,

Wellicht heb je met kroosvaren (Azolla) meer succes... De meeste vissen trekken hiervoor hun neus op. Nadeel is wel dat het niet volledig winterhard is.

Gr, Dennis.


   
ReplyQuote
13705anonymous
(@Leenvdd)
New Member
Joined: 19 years ago
Posts: 1
 

Hallo,

Ik heb mijn kroos gehaald uit een waterreservoir bij ons in het bos, en deze had echt stevige en lange wortels hangen. Onze vissen zitten er wel wat aan te knabbelen, maar ze kunnen nooit alles op eten, dus geen probleem.

groetjes
Marleen


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.