The Pond Library

Vraag en Antwoord

Overwinteren van zu...
 
Notifications
Clear all
Overwinteren van zuurstofplanten

6 Posts
5 Users
0 Likes
3,362 Views
kasters
(@kasters)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 117
Topic starter  

Hallo vijver vrienden.

Ik wil graag mijn zuurstof planten laten overwinteren maar hoe doe ik dit als de plaats in mijn vijver waar de zuurstof planten zig bevinden niet dieper is dan 40 cm? Mijn vijver is wel dieper maar ik durf ze niet op het diepste stuk op de bodem te laten omdat daar mijn steuren rond zwemmen.

Ik dacht zelf aan een bak met water op de zolder te zeten met daarin mijn waterpest en hoornblad. Wie heeft hier ervaring mee. En zo ja moet deze bak dan voorzien worden van een zuurstof pompje en voldoende licht?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

m.v.g Stefan:confused:


   
Quote
luke
 luke
(@luke)
Trusted Member
Joined: 22 years ago
Posts: 59
 

volgens mijn bescheiden mening moeten uw zuurstofplanten gewoon in uw vijver overwinteren. Gewoon laten staan waar ze staan.


   
ReplyQuote
Mbock
(@mbock)
Active Member
Joined: 22 years ago
Posts: 16
 

De vraag van 'Kasters' en het antwoord van 'Luke' roepen bij mij nog een vraag op:

Is er een minimale diepte waarin zuurstofplanten dienen te overwinteren?

Kan bijvoorbeeld fonteinkruid overwinteren op een diepte van 20 cm? Wat indien de ijslaag 20 cm dik wordt en de plant volledig ingevoren raakt?

Heeft daar iemand ervaring mee ?


   
ReplyQuote
luke
 luke
(@luke)
Trusted Member
Joined: 22 years ago
Posts: 59
 

Ik denk dat deze zuurstofplanten winterhard zijn en niet stukvriezen. Ijs is trouwens ook maar 0 graden. Dus geen probleem denk ik ongeacht de diepte waar ze staan.


   
ReplyQuote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

Bij mij staat glanzend fonteinkruid op verschillende diepten, beginnende van -20 cm. Geen probleem, volgend jaar staat het er terug. Ook waterpest en hoornblad zijn winterhard en kunnen blijven staan in de vijver.


   
ReplyQuote
mic
 mic
(@mic)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 186
 

Hallo allemaal ,

Ik kan alleen maar voorgaande berichten bevestigen . Al mijn zuurstofplanten ( hoornblad en waterpest ) staan in een moerasvijver dat glooiend overgaat van 0 tot 60 cm. diep en alles blijft gewoon zitten tijdens de winter en herpakt weer in het voorjaar . Dus , absoluut geen probleem

mvg Mic


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.