The Pond Library

Vraag en Antwoord

Penningkruid wordt ...
 
Notifications
Clear all
Penningkruid wordt bruin

3 Posts
2 Users
0 Likes
2,025 Views
Herm
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 136
Topic starter  

Hoi,

ik heb vorig jaar penningkruid de rand van de vijver geplaatst. Dit is bombastisch gegroeid en vorige maand stond alles mooi in bloei (nu nog een beetje). De planten zelf slaan echter volledig roestbruin uit vanaf het center tot wel de helft. Is dit normaal of moet ik iets ondernemen?


   
Quote
ivesd
(@ivesd)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 130
 

Ik zou me hier niet ongerust over maken daar dit een vaste plant is.Bij mij ziet deze plant er nochtans mooi groen uit en bloeit nog overvloedig.
Met penningkruid bedoel je toch Lysimachia nummularia 'Aurea'?


   
ReplyQuote
Herm
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 136
Topic starter  

Hoi, het is de lysimachia inderdaad, maar niet de aurea-varieteit (dit is gouden penningkruid).
Ik vond het een vreemd verschijnsel en daar het iets van een 30 planten betreft wil ik ze zeker allemaal niet in 1 keer zien er onderdoor gaan. Ze hebben het echt allemaal, net na de bloei gedaan was.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.