The Pond Library

Vraag en Antwoord

Plant wil niet groe...
 
Notifications
Clear all
Plant wil niet groeien

4 Posts
4 Users
0 Likes
2,639 Views
p4u08910
(@p4u08910)
Active Member
Joined: 18 years ago
Posts: 16
Topic starter  

Ik heb 2 weken geleden planten in mijn vijver gezet waaronder: moeras aronskelk, dwerglisdode, snoekkruid, iris versicolor en Hippuris vulgaris(lidsteng).
alles groeit behalve die laatste. het betreft een zuurstofplant die veel zon nodig heeft en die ook krijgt. maar toch lijkt heel de boel af te sterven.
ik heb ze nochtans niet direct in het diepe gezet. ik heb ze op 40cm gezet om als ze goed weg zijn in het diepe te zetten, maar niks wil.
Kent er iemand een zuurstofplant die overal goed groeit en liefst een beetje woekerd?


   
Quote
Storms
(@storms)
Eminent Member
Joined: 18 years ago
Posts: 29
 

vederkruid misschien,

deze heb k in mijn vijver staan


   
ReplyQuote
josl
 josl
(@josl)
Honorable Member
Joined: 18 years ago
Posts: 569
 

hallo,

waterpest, zoals de naam doet vermoeden,woekerend.

ik moet ieder jaar enkele emmers verwijderen uit de vijver.

groetjes


   
ReplyQuote
JAN-RWK-ZH
(@jan-rwk-zh)
New Member
Joined: 18 years ago
Posts: 4
 

Vorig jaar woekerde waterpest in mijn vijver. Dit jaar doet waterpest het matig en groeit hoornblad uitstekend. Beste kun je verschillende zuurstof plantjes planten, dan zijn er altijd wel een paar die het goed doen. Wanhoop niet.
Succes en groetjes


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.