The Pond Library

Vraag en Antwoord

planten in koi vijv...
 
Notifications
Clear all
planten in koi vijver

5 Posts
5 Users
0 Likes
4,476 Views
phille
(@phille)
New Member
Joined: 15 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Hallo,:)
klopt het dat koi's bepaalde planten zoals hoornblad en lissen niet opeten? Ik heb 2 vijvers van +/- 3000 liter waar er in elk 3 koi's inzitten.
In de ene vijver zijn ze reeds +/- 30 cm, de andere 3 zijn 10 cm.

Weet er iemand of er nog 'koivriendelijke planten' bestaan?

Met dank,
Phille


   
Quote
cita
 cita
(@cita)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 34
 

Hey Phille,

Wat hoornblad betreft heb je gelijk,deze hebben kleine stekels zoals ook het krabbescheer waar de koi's niet van houden en deze is dan ook te gebruiken in de koivijver.Heb me laten vertellen dat als men sla geeft,de koi's niet aan de planten zouden komen,door sla te geven krijgen de vissen ook een gevarieerd dieet,wat ook aan te raden is bij koi's.Zelf geef ik ook sla maar heb geen planten,in praktijk weet ik niet of ze dan van de planten gaan blijven.

Veel succes,
cita


   
ReplyQuote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

Een vijver gebruiken voor vissen, de andere voor planten?


   
ReplyQuote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 646
 

Moi,

Koi zijn van natuur uit planteneters, alleen hebben we geen natuurlijke koi meer. De gekweekte koi hebben hier duidelijk minder last van. Indien je regelmatig voert, zullen de koi de planten met rust laten. Want wat men ze niet leert ( planten eten) zullen ze ook niet doen.

Hokie


   
ReplyQuote
karolijn
(@karolijn)
Active Member
Joined: 14 years ago
Posts: 5
 

Haai,
Wij hebben in onze vijver slechts 1 koi en deze krijgt het toch voor elkaar om alleen alles op te eten zelfs krabbescheer eet hij op. Wat het bij ons wel vaak overleeft zijn waterlelies. Waarom weet ik niet.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.