The Pond Library

Vraag en Antwoord

Slak Proof randbegr...
 
Notifications
Clear all
Slak Proof randbegroeiing gezocht

4 Posts
4 Users
0 Likes
3,164 Views
Herm
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 136
Topic starter  

Hallo, ik heb aan mijn vijver een ondiepe moerasrand die de overgang vormt naar de rest van de tuin. Nu had ik dat graag volledig laten begroeien met bodembedekkende begroeiing die met de wortels in het water staat. Liefst waternavel, maar alle planten van vorig jaar zijn verdwenen en ook de 50 EUR aan nieuwe waternavel is in hooguit 2 weken tuin weggevreten door de slakken. Planten die verder in het water staan hebben geen probleem, daar kunnen ze niet aan, maar alles wat vanaf de rand te bereiken is, wordt verscheurd. Wie kent een dergelijke bedekker die ze met rust laten? Liefst geen penningkruid, want dat hem ik al erg veel elders staan (zoek iets anders). Korrels strooien kan natuurlijk niet in de vijverrand.


   
Quote
Frederik
(@frederik)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 111
 

Je zou kunnen denken aan 'kruipend zenegroen'. Een vaste in de winter groenblijvende bodembedekker die mooie blauwe bloemen heeft. Niet echt een moerasplant maar hij gedijt wel heel goed op vochtige grond. Zou je kunnen uitproberen.

http://users.skynet.be/bk231573/kruipendzenegroen.htm


   
ReplyQuote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

Bij mij blijven de slakken van slangewortel (calla palustris) af, waarschijnlijk omdat die giftig is maar geen kwaad kan voor de vissen.
Naaldwaterbies (eleocharis palustris) wordt bij mij ook niet aangevreten, dit is een lage soort (30 à 50 cm hoog) die ongevaarlijk is voor de folie.


   
ReplyQuote
Evert-Jan
(@evert-jan)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 56
 

Glazen potje met wat bier ingraven. Slakken zijn daar gek op en vallen in het potje


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.