The Pond Library

Vraag en Antwoord

Tip ivm vederkruid
 
Notifications
Clear all
Tip ivm vederkruid

3 Posts
2 Users
0 Likes
2,636 Views
jeffrey
(@jeffrey)
Active Member
Joined: 19 years ago
Posts: 17
Topic starter  

Vroeger had ik problemen om vederkruid te laten groeien in onze vijver.
Gelukkig kon ik er gratis halen aan een gemeentelijke vijver.

Per toeval heb ik deze zomer ontdekt hoe je vederkruid massaal kan laten groeien.

Je neemt zo'n zwart mandje waar je planten in plaatst. Laat het volledig toegroeien door algen en eventueel ook van die kleine groene blaadjes (ik kan even niet op de naam komen). Plaats dan een takje of twee vederkruid erin.

Het resultaat zal je zeker merken!
Voor ik op vakantie vertrok, was het mandje al gevuld. Toen we terugkwamen na 14 dagen, was er wel zeker 5x zoveel vederkruid!


   
Quote
zjo
 zjo
(@zjo)
Eminent Member
Joined: 19 years ago
Posts: 21
 

Hallo

kan je wat meer details geven ? Die mand, is die leeg en gewoon in de vijver laten aanslagen door de algen en er (eende-)kroos laten in groeien ?

Het vederkruid wordt dan onder water gelegd of wat ?

Ik ben benieuwd !


   
ReplyQuote
jeffrey
(@jeffrey)
Active Member
Joined: 19 years ago
Posts: 17
Topic starter  

die mand was inderdaad leeg, enkel een takje vederkruid lag er nog in.
Verwaarloos de mand een tijdje; laat ze volgroeien met algen en eventueel eendekroos (hoewel je dat best zoveel mogelijk beperkt), de wortels liggen onder water, het groen boven water. Je kan de takjes vederkruid gewoon laten drijven.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.