The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
vederkruit

5 Posts
4 Users
0 Likes
4,397 Views
BMWtje
(@bmwtje)
Estimable Member
Joined: 19 years ago
Posts: 122
Topic starter  

Ik heb in mijn vijver al enkele maanden Vederkruit. Maar het valt mij op dat deze plant alleen groen blijft boven water, alles wat onder water is heeft geen blaadjes alleen kale stengels met wel veel worteltjes.
De planten doen het verder wel goed denk ik, ik vraag me alleen af of het normaal is dat ze alleen boven water groen blijven??
Of is het gewoon mis met m'n planten.

Gr.

BMWtje


   
Quote
Pietje
(@pietje)
Noble Member
Joined: 20 years ago
Posts: 1160
 

ja das normaal


   
ReplyQuote
tekenaar
(@tekenaar)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 128
 

Je hebt een Zuid Amerikaanse soort vederkruid en daarvoor is dit normaal. Inheemse soorten vederkruid groeien helemaal onder water.

De Amerikaanse soorten kunnen overigens sterk woekeren en zijn o.a. in Frankrijk een toenemend probleem aan het worden, bergelijkbaar met grote waternavel. Nooit ergens in een slootje planten, dus...


   
ReplyQuote
BMWtje
(@bmwtje)
Estimable Member
Joined: 19 years ago
Posts: 122
Topic starter  

Bedankt voor jullie reaktie!

BMWtje


   
ReplyQuote
diki
 diki
(@diki)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 53
 

ik heb zelf Braziliaans vederkruid gekocht deze zomer en momenteel nog in een grote speciekuip staan.
wat je omschrijft klopt, bij mij is het hetzelfde.
overigens vind ik de kleur groen boven water wel erg fraai.
Nu heb ik inmiddels ook gelezen dat het voor de natuurlijke habitaten in Nederland een gevaar kan gaan vormen als dit kruid z'n kansen krijgt. Pas dus goed op. Vanuit een besloten tuin zal dit kruid zich waarschijnlijk niet zo snel in de omgeving gaan vermeerderen, maar meer open tuinen kunnen een gevaar vormen.
Heb verder zelf nog niet uitgeprobeerd, maar het schijnt dat als je het vederkruid diep genoeg in een vijver plant, dat hij dan een onderwater vorm aanneemt.
Hij groeit snel en is dus goed voor het schoon houden van het water, maar moet regelmatig worden gedund

groet, diki


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.