The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
waterlelie

4 Posts
3 Users
0 Likes
3,449 Views
marco01
(@marco01)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 58
Topic starter  

hallo allemaal

ik had een vraag over de waterlelie het gaat over de knoppen die niet meet bloeien moet je die laten zitten of er uithalen/knippen?
en het blad wat onderwater weg rot kan dat er ook af of niet en hoe kan ik dat het beste doen?
alvast bedankt voor jullie reacties

mvg marco.


   
Quote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 228
 

Hoi,

Zelf heb ik 2 waterlelies in mijn vijver 20m² staan en heb deze nog nooit gesnoeid of verwelke bloemen en planten eruit gehaald. Ik ben van menng dat het afstervend planten gedeelte van de lelie weer door deze wordt opgenomen als voeding.
Alleen als de bladeren boven het waterniveau komen staat de lelie te dik en moet je onder bij de wortel flink snoeien en alleen de jonge enten overhouden.

Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
marco01
(@marco01)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 58
Topic starter  

oke dank je wel voor je tip ik blijf er dus gewoon af en laat het aan de lelie zelf over.

greetz marco


   
ReplyQuote
Tommeke
(@tommeke)
Honorable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 488
 

Ja aan de lelie overlaten , maar wat u er in laat rotten is weer een belasting voor vijver en filter . Nu denk ik wel best om alle rotte en uitgebloeide bladeren en bloemen toch weg te halen . niet de kort tegen de lelie wortel afknippen maar zi een 10cm boven de wortel . ja 2 antwoorden en tegen overgestelde eerst kijken wat anderen nog zeggen .


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.