The Pond Library

Vraag en Antwoord

Waterlelie in de vi...
 
Notifications
Clear all
Waterlelie in de vijver!

2 Posts
2 Users
0 Likes
2,289 Views
Danny van Lange
(@danny-van-lange)
New Member
Joined: 15 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Hallo!

Vanmorgen heb ik voor de sier een lelie in de vijver gestopt. Volgens de verkoper kon het zo in het water. Ik heb de plant dus direct in het water gezet, maar nu is het hele water troebel!
Ik dacht zelf dat het door het klei kwam, dat deze oplost in het water.
Ik heb ook een beetje op het internet zitten zoeken hoe ik dit kon verminderen, maar ik word er niet veel wijzer uit!
De lelie staat een een bakje met veel kleine gaatjes, deze is gevuld met klei en er zit voor de rest niks in (behalve de lelie).
Op het internet las ik dat er een jute doek of een ander doek in moest, kan dit gewoon met zo'n oude jutten zak? (ik neem aan van niet toch?) En moet er nog iets van grind of kleikorrels bij-in?

Mvg Danny


   
Quote
Misha
(@misha)
Active Member
Joined: 15 years ago
Posts: 14
 

Doek kan, hoeft niet. Houd er rekening mee dat de wortels wel door de gaatjes in het mandje kunnen nu. (op zich niet erg want zo halen ze de voedingsstoffen uit het water)

WEL grind boven op het de klei doen en het mandje niet in een sterke stroming zetten.

Tenminste zo doe ik het.

Het troebele trekt snel weg.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.