The Pond Library

Vraag en Antwoord

Waterplanten persé ...
 
Notifications
Clear all
Waterplanten persé nodig?

2 Posts
2 Users
0 Likes
2,195 Views
Con
 Con
(@con)
New Member
Joined: 15 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Ik heb de volgende, misschien domme, vraag. Ik heb een vijver van ongeveer 5 kuub met gemengd visbestand, van alles wat. Als het vijverwater helder is met behulp van filter/pomp is het dan noodzakelijk dat er waterplanten instaan? Heb een prachtige waterlelie in het midden en wat rommelige waterplanten in mandjes. Maar ik vind die mandjes eigenlijk maar niets. Moeten er persé waterplanten in de vijver, in een koi-vijver zie ik ook geen waterplanten?


   
Quote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Moi,

Nee, in een vijver hoeven geen planten, alleen moet je dan de filtering volledig door een filtersysteem laten doen. Indien je een plantenfilter hebt, of een vijver met veel planten erin, hoeft een filtersysteem lang niet zoveel te doen en vraagt dus ook niet veel aandacht, en dat is met een koivijver zonder plantenfilter wel nodig.

Hokie


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.