The Pond Library

Vraag en Antwoord

Welke planten in mi...
 
Notifications
Clear all
Welke planten in mijn vijver?

5 Posts
4 Users
0 Likes
3,762 Views
Bas.Drost
(@basdrost)
Active Member
Joined: 14 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Ik heb een cilindervormige vijver van 100 cm in doorsnede en 60 cm diep (ongeveer ik weet het niet precies). Qua planten zitten er 2 Moeras-vergeet-me-nietjes en 1 waterlelie in. Welke planten kunnen er nog bij? Ik wil het wel goed beplant hebben.


   
Quote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 228
 

Hoi,

Als je hetb echt goed beplant wil hebben zou ik er nog enkele zuurstofplanten bijdoen die zelfs in verlande vorm, ook boven water eht goed doen.
Ik zou ook fontijnkruid aanraden, maar dit moet je na enkele jaren wel flink bijsnoeien, verder zou ik waterpest en hoornblad aanbevelen, samen met nog wat drijfplanten , zoals kikkerbeet en eendekroos. Het laatste word graag gegeten door alle karperachtigen, maar blijkt een overwoekering moet je zelf ingrijpen.

Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Moi,

je vijver is slechts 1 meter in doorsnede. Zou goed kijken welke planten je gaat toevoegen. Straks is de vijver alleen maar planten, en woekert het allemaal door elkaar.
Een lelie heeft de ruimte nodig om goed tot zijn recht te komen.

Hokie


   
ReplyQuote
Bas.Drost
(@basdrost)
Active Member
Joined: 14 years ago
Posts: 5
Topic starter  

Bedankt voor de reacties! Over 2 planten heb ik nog vragen: kan het vederkruid erin (vind ik zelf erg mooi) en kan het mosselplantje (drijfplant) erin (ik heb een aquarium die er helemaal vol mee zit)?


   
ReplyQuote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

Die kunnen er in, maar de mosselplant pas tegen einde mei, dat is een tropische plant


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.