The Pond Library

Vraag en Antwoord

zuurstofplanten in ...
 
Notifications
Clear all
zuurstofplanten in de winter

4 Posts
3 Users
0 Likes
3,679 Views
christine
(@christine)
Eminent Member
Joined: 16 years ago
Posts: 30
Topic starter  

Als 1ste jaar vijverbezitter weet ik nog niet goed wat aan te vangen met de zuurstofplanten in de winter. Moeten deze eruit of overwinteren ze? Ze zijn nu uitgegroeid tot grote bossen, bijna een oerwoud. En wat met de drijfplanten?


   
Quote
Cobuus
(@cobuus)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 91
 

hallo christine

Zuurstofplanten kan je gewoon in de vijver laten ( mits hij diep genoeg is in iedergeval 70 cm ) kunnen prima overwinteren, je kan ze uitdunnen als het er teveel zijn.
Drijfplanten overleven vorst niet

Gr Cobuus


   
ReplyQuote
christine
(@christine)
Eminent Member
Joined: 16 years ago
Posts: 30
Topic starter  

Dank je wel Cobuus voor de info. De vijver is in het midden 80cm, maar de meeste zuurstofplanten staan op 60cm. Ik zal ze wat dieper moeten zetten dan.


   
ReplyQuote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

Het hangt er vanaf welke zuurstofplanten je hebt, normaal mogen die ook op -60 blijven staan.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.