The Pond Library

Vraag en Antwoord

zuurstofplanten inb...
 
Notifications
Clear all
zuurstofplanten inbrengen

4 Posts
3 Users
0 Likes
2,560 Views
zoerselfrank
(@zoerselfrank)
Eminent Member
Joined: 15 years ago
Posts: 18
Topic starter  

Als kersverse vijverbezitter ben ik uiteraard bezig met het op gang brengen van een biologisch evenwicht in de (planten)vijver, zodat er niet te veel problemen met algen ontstaan.
Een belangrijke stap is het introduceren van zuurstofpplanten.
Deze worden in de handel bij bosjes aangeboden,; zoals hoornblad, vederkruid, waterpest en zelfs (als aquariumhouder ken ik dat ook als tropische plant!!!) cabomba.
Is het nu de bedoeling dat je dit elk jaar opnieuw in de handel aanschaft (met emmers tegelijk) en in het water kieperd, of moet je dat nu precies zo uitkiezen dat je inheemse soorten aanschaft, op de juiste manier aanplant en dat dit elk jaar opnieuw terugkomt?
kwestie van duurzaam en ecoloisch te starten...
Graag zou ik van de ervaren vijver-houders een beetje advies krijgen.


   
Quote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 646
 

Moi Frank,

Elk jaar komt in mijn natuurvijver alles gewoon weer. Ondanks dat hier van alles in leeft, ook goudvissen. Oude planten in het najaar verwijderen, dan houd je de vijver schoon. Maar nieuwe scheuten gewoon laten zitten.

Hokie


   
ReplyQuote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

Op het ogenblik dat zuurstofplanten aanslaan in de vijver worden het woekerplanten. Je zal dus niet moeten bijplanten maar moeten intomen.


   
ReplyQuote
zoerselfrank
(@zoerselfrank)
Eminent Member
Joined: 15 years ago
Posts: 18
Topic starter  

bedankt voor de uitleg, ik hop dat de plantjes "aanslaan", zodat ik een bondgenoot in de algenbestrijdeing erbij heb.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.