The Pond Library

Sainokami: op een goed koi jaar

sainokami

In Niigata is vandaag het traditionele sainokami-festival gevierd. Dit jaarlijks terugkerende festijn, ook wel het vuurfestival genoemd, moet de mensen in het Niigata-district uitzicht geven op een goede gezondheid en dito koi-oogst.

Het festival draait om een brandstapel midden in het dorp. Deze wordt opgebouwd door de mannen uit het dorp met het sterrenbeeld uit de dierenriem van het huidige jaar. Terwijl de vlammen soms metershoog reiken, komen de mensen uit het dorp bijeen om rijstkoekjes en gedroogde garnalen op het vuur klaar te maken.

Vuurfestival in Mushigame, 2008

Brandende bamboe

Het vuur voorspelt hoe het nieuwe jaar eruit zal zien. Leidend zijn hierbij de richting van de rookpluim en het suizende geluid van de brandende bamboe.

Dennis Barten

Dennis Barten

Sinds het najaar van 2005 was Dennis Barten de hoofdredacteur van Koi Wijzer, het magazine van de vereniging KOI 2000. Als persvoorlichter was hij bovendien nauw betrokken bij de organisatie van De Nationale Koi- en Vijverdagen. Hij is woonachtig in Nijmegen en studeerde geneeskunde (medicijnen) aan de Radboud Universiteit. Voor deze sie schrijft Dennis artikelen over verschillende onderwerpen, veelal vanuit een kritisch-wetenschappelijke invalshoek.

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.