The Pond Library

Shusui

Shusui

In tegenstelling tot de ASAGI, die een volledig geschubd lichaam heeft, heeft de SHUSUI 2 rijen grote blauwe schubben die gelijkmatig aan beide zijden evenwijdig langs de rugvin lopen. Sommige variëteiten hebben eveneens een rij grote schubben op de middenlijn van de flanken.

Het hoofd van de SHUSUI dient zuiver en licht blauwgrijs van kleur te zijn. Deze lichtblauwe kleur moet overal gelijk zijn en verspreid over het lichaam vanaf de rugvin tot aan de middenlijn van de flanken. De dieprode kleur loopt beneden de middenlijn van de flanken en moet zeer intens zijn.

Rode aanzetten op de borstvinnen is een vereiste bij de SHUSUI . De grote schubben langs de rugvin, en indien aanwezig op de flanken moeten netjes gerangschikt zijn en mogen geen onregelmatigheden vertonen.

Nevenvariëteiten van de SHUSUI zijn

  • HANA SHUSUI: Deze koi heeft volledig rode flanken. Deze flanken worden op de middenlijn gescheiden door een rij grote blauwe schubben.
  • HI SHUSUI: Het rood bij deze SHUSUI spreidt zich uit vanaf de buik en bedekt het hele lichaam tot tegen de rugvin.
  • KI SHUSUI: Is een zeldzame SHUSUI met een gele kleur en een groenachtige rugvin.
  • PEARL SHUSUI: Deze SHUSUI beschikt over grote zilverachtige schubben.
Louis Vanreusel

Louis Vanreusel

Louis Vanreusel ( overleden 15 april 2019), woonde in Antwerpen en maakte deel uit van ZNA Certified Local Judge en BKKS Judge Louis is schrijver van het boek "Nishikigoi; een Waaier van Kleuren". Louis zijn specialisatie kunnen we dan ook terugvinden in het keuren en beoordelen van koi variëteiten.

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.