The Pond Library
Nymphaea Candida

Nieuw hier? Start hier!

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt compleet met een scale aan waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde karpers noemen we koi keepers.

Op The Pond Library kan zowel de beginnende als de meer ervaren vijver- koi houder terecht voor informatie, tips en inspiratie voor het realiseren en onderhouden van een eigen vijver paradijs in de tuin.

Deze pagina bevat een overzicht van de belangrijkste hoofdstukken en pagina’s van deze site. Daaronder telkens een greep uit de meest interessante of populairste artikels.

Artikels die bedoelt zijn voor de starters onder ons zijn samen gebracht onder de “dummies‘ tag

Voor beginners

Ben je van plan te beginnen met de vijver of koi hobby of ben je nog niet lang bezig met je vijver dan kunnen onderstaande artikels voor beginners je beslist de eerste stappen bijbrengen.

De vijver die het best bij mij past

In het belangrijkste artikel voor de beginnende vijver liefhebber kunt u lezen welk soort van vijver het best bij u past. Veelal wordt bij het starten met deze hobby dé cruciale fout gemaakt om een alles-in-één vijver te willen maar dat is niet mogelijk.

Andere artikels voor beginners:

Filteren tot gezond en helder water

En dat is voor vele van onze siervijvers en zeker koivijvers een must omdat de natuurlijke vijverhabbidat in tuinvijvers niet of slecht in staat is een biologisch evenwicht te bekomen omdat siervissen en vooral koi het vijverwater belasten.

Voor de koi keepers

De koi stamboom

Van idee tot vijver

Een vijver in de tuin begint met een droom, een idee maar vooraleer je kunt genieten van water in de tuin zul je een vijver moeten plannen en aanleggen.

Water in de tuin

Vijvervissen voor onze vijver en hun habidat

Ga voor de beste waterkwaliteit

Als een gezond visje in het water

Fauna in en rond de vijver

Flora in en rond de vijver

Zwemmen zoals vroeger

Zo, wil je dus zelf een eigen vijver beginnen en uitbouwen tot een succes dan kunnen de links hierboven je zeker helpen.

Je kan deze site ook doorzoeken door gebruik te maken van het zoekvak bovenin de zijbalk.

Ziehier ook een overzicht van alle artikels die op dit blog te vinden zijn.

Mocht je toch nog vragen hebben, spreek me dan aan.

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.