The Pond Library
vijverstijlen

Vijvertypes

Een vijvertype is een soort van vijver in de tuin. De ene vijver is de andere niet. Er bestaan dus verschillende vijvertypes of soorten. Deze vijvertypes kunnen formele of informele vormen zijn met waterplanten, vissen, koi, andere waterdieren of gewoon water

Dé meest gemaakte fout in deze hobby is het nastreven van een vijver waarin alles aanwezig is. Helder water, massa’s waterplanten, veel vissen, liefst koi, voorzien van waterval en een open plek om zelf te zwemmen.

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.