The Pond Library
Waterbeheer. zuurstof met een waterval

Waterkwaliteit

Waterkwaliteit is de term die gebruikt wordt om de chemische, biologische en fysische karakteristieken weer te geven van water. Waterkwaliteit is niet te verwarren met biologisch evenwicht. Voor elke vijver en koiliefhebber is dit zeker een nadere studie waard. De waterkwaliteit bepaalt namelijk in ruime mate de gezondheid van de vis. Een slechte waterkwaliteit geeft meestal aanleiding tot ziektes en sterfte in het ergste geval.  Water kan ook vervuild worden door algen en/of andere verontreinigende stoffen, zoals pesticiden en herbiciden.

Bij de kwaliteit van het water spelen een aantal factoren een rol zoals:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.